Corona-moe en best een beetje trots

Corona-moe en bést een beetje trots

Rare combinatie zul je misschien denken over bovenstaande titel. Klopt is ook best een rare combinatie. Dat vraagt enige uitleg.

Afgelopen periode hoorde ik van verschillende mensen dat ze, ondanks al hun positiviteit en krachtige persoonlijkheid, toch best last kregen van de gehele corona-situatie. En dan doelden ze met name op de impact van de maatregelen en de toestanden in de maatschappij. Zelfs zo erg, dat het langzaamaan allerlei fysieke en mentale klachten teweeg leek te gaan brengen.

Ik had de pech in oktober vorig jaar een flinke COVID-19 besmetting op te lopen. Helaas was de impact daarvan dusdanig groot, dat ik nu nog aan het herstellen ben. Dit gebeurde direct aansluitend op een flinke beenoperatie, waardoor ik ook nauwelijks kon lopen. En tot overmaat van ramp bleek mijn echtgenoot en mantelzorger ook besmet met COVID-19 en belande hij langdurige in het ziekenhuis.  Dat betekende dat mijn werk en studie stopte als met een flinke ruk aan een noodrem. Mijn sociale leven ging per direct volledig over op strikte isolatie.  Ik was me bewust van alle deprimerende demonen die op de loer lagen en besloot me hoe dan ook in te zetten om de situatie met zoveel mogelijk positiviteit te blijven benaderen. Dat ging niet elke dag even gemakkelijk, maar ik hield me vast aan de mogelijkheden die ik had en zélf kon creëren om de situatie draaglijk te houden. Die inzet, van elke dag een taak om te zoeken naar iets dat voor een positieve impuls kon zorgen, heeft ertoe bijgedragen dat ik die heel lastige periode goed ben doorgekomen.

Toen ik dan ook de verzuchtingen van anderen hoorde over de effecten van alle corona-toestanden op hun welzijn, inspireerde me dat tot het schrijven van een blog. Wat begon als een spontaan stukje met als titel ‘Corona-moe of ander gedoe’ groeide echter uit tot een serieus artikel dat niet meer paste in een blog. Zo bleek, over positief en optimistisch blijven in lastige tijden valt toch best wel wat te schrijven. Op aanraden van mijn dochters stuurde ik het artikel naar enkele tijdschriften, waarop het blad The Optimist direct met enthousiaste interesse reageerde.

The Optimist is een tijdschrift dat zich inzet voor het brengen van positief nieuws om actief bij te dragen aan een betere wereld. En deze maand is er gestart met The Optimist Movement, een initiatief waar mijn hart een sprongetje voor maakt.

Om een lang verhaal kort te maken … Het werd geen artikel in het blad, maar een serieus e-book als bijlage voor The Optimist Movement. En dus, ben jij klaar met corona of kun je wel wat tips gebruiken om je beter te voelen? Kijk dan eens op https://theoptimist.nl/shop/boeken/e-books/tips-om-je-beter-te-voelen/

En ben jij toe aan een positiever geluid in de media? Ben jij toe aan artikelen met diepgang die je aansporen om actief en met meer optimisme in de wereld te staan? Dan is het misschien wel iets voor jou om deel te worden van The Optimist Movement. Kijk maar eens op https://www.theoptimistmovement.com/

Ik ben in elk geval trots dat ik misschien wel een héél klein beetje heb mogen bijdragen aan wat optimisme in Nederland. 😊

De corona-maatregelen versoepelen langzaam, dat mag voor velen een opluchting zijn. Toch kan de impact van corona en/of de maatregelen je nog hinderen.

Ben jij corona-moe of heb je ander gedoe en is het lastig om optimistisch in het leven te blijven staan? Ik bied je graag een lichtpuntje met een vrijblijvend Ongewoon Goed Gesprek. Schroom niet en klik hier.

♡ Sabine Alders-du Bosc/ACT2B…

28-04-2021