Wat verwacht jij dan? – Boek in wording…

Op deze pagina deel ik informatie over de inhoud en de vorderingen van mijn  boek ‘Wat verwacht jij dan?’. Wat jij hier kunt verwachten zijn berichten over hoe het gaat met schrijven, welke nieuwe inzichten zich tijdens het schrijven aandienen, het bedenken van lay-out en cover van het boek en nog veel meer.

Vertel eens … weet je wanneer je voor het laatst door iemand teleurgesteld bent?

Misschien was het een klant die je zo overtuigend over de streep getrokken had en die het op het laatste moment tóch liet afweten. Of het was jouw team waarmee je zulke goede afspraken had gemaakt en tóch werd dat resultaat niet behaald. Niet ondenkbaar dat het misschien je partner, of één van de kinderen, was die voor de zoveelste keer de vuile was niet in de wasmand deed. Maar evengoed was jij het zelf, omdat je de zoveelste belofte aan jezelf niet hebt waargemaakt. En als je daar aan terugdenkt voel je dan nog de impact van die teleurstelling?

En … weet jij dan ook nog wanneer en door wie jouw verwachtingen voor het laatst overtroffen zijn?

Bijvoorbeeld toen die leverancier nog een kaart stuurde om je aan te geven dat je als klant zo gewaardeerd wordt. Of toen je hoorde dat jouw inspanningen voor jouw cliënt life changing bleken.

Misschien overtrof jij jezelf door, naast al je dagelijkse werkzaamheden, ook nog mantelzorg op je te nemen? Als je dat moment in herinnering hebt, weet je dan ook nog wat dat met je deed?

‘Wat verwacht jij dan?’ wordt een boek dat gaat over de impact van verwachtingen op jouw denken en doen. En dat in alle onderlinge relaties in leven en werk, zowel in positieve als in negatieve zin.  Het is vooral bedoeld als een praktisch boek, zoveel mogelijk een doe-boek. Met de inzichten en praktische tips in dit boek kun jij veel frustratie en teleurstellingen voorkomen.

Ik schrijf het boek vanuit mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen en organisaties. Naast alle positieve effecten, blijken verwachtingen ook een belangrijke bron van problemen, miscommunicatie en stress. Bewustwording over de impact van en hoe om te gaan met verwachtingen draagt bij aan meer begrip en beter samenleven en samenwerken.

Heb je vragen over het boek stel ze gerust via het contactformulier op de website. Ook jouw eigen ervaringen rondom verwachtingen zijn van harte welkom, laat het weten als jij die wilt delen.

Sabine Alders-du Bosc/April 2020

Boek informatie:

Titel: De (werk-)titel van het boek is ‘Wat verwacht jij dan?’

Onderwerp: De impact van verwachtingen op ons leven en werk

Auteur: Sabine Alders-du Bosc, werkzaam als coach/mentor & inspirator op gebied van leven, loopbaan en leiderschap.

Doel van het boek: Met de inzichten en direct toepasbare tips in dit boek kun jij direct aan de  slag om verwachtingen beter te ‘managen’ en de verstandhouding met jezelf en anderen in leven of werk te versterken.

Opbouw: Een praktische opbouw met een werkblad om de basisprincipes makkelijk inzichtelijk en direct toepasbaar te maken. Doorvlochten met voorbeelden uit de praktijk en aanvullende inzichten rondom verwachtingen.

Voor wie: Voor jou wanneer je:

  • bewuster wilt omgaan met jezelf en met anderen;
  • meer voldoening en resultaat wilt halen uit samenleven en samenwerken;
  • steeds aanloopt tegen teleurstelling, ondanks alle inzet en goede intenties;
  • de beste versie van jezelf wilt worden.

Schrijfstadium: April 2020 – Ontwikkelfase; materiaal verzamelen, grafische/beeldende weergave opstellen, kader van het boek en de indeling vaststellen, eerste hoofdstukken geschreven, praktisch werkblad opgesteld.

Verschijningsdatum: Verwachting is eind 2020, maar op dit moment is nog alles mogelijk.

Volg het boek:

Wil je het ontstaan, de groei en de ontwikkeling van het boek volgen? Klik dan hier, zet in het bericht “Wat verwacht jij dan?’  en je ontvangt updates over de vorderingen. Ook vraag ik graag zo nu en dan om jouw input. Als extraatje krijg je van mij in de loop van de tijd inkijkjes in delen van het boek én praktische tips over het omgaan met verwachtingen.

Volg ook de Facebook-pagina ‘Wat verwacht jij dan?’ Zo blijf je op de hoogte én ben je misschien wel één van de gelukkigen die een eerste exemplaar ontvangt.

Ik neem je mee op reis…

Belofte maakt schuld en dus hierbij een (flinke) update over de vorderingen rond het boek ‘Wat verwacht jij dan?’. En … eerlijk is eerlijk, ik vind het ook echt leuk om de ontwikkelingen te delen. Niet in de laatste plaats, omdat ik het best een hele expeditie vind om zo’n eerste boek over mijn professionele inzichten te schrijven.

Ik wil best toegeven dat het in de eerste aanzet vooral onzeker-spannend was, daarna  stressie-spannend werd, toen ontstond een fase van verdwaal-spannend en inmiddels is het een fase van leuk-uitdagend-spannend.

Ik ben in 2018 gestart met het eerste idee voor dit boek, in 2018-2019 heb ik zoveel mogelijk ideeën verzameld en de eerste opzet voor het boek gemaakt en teksten geschreven. En ongeveer in maart 2020 besloot ik terug te keren naar de basisopzet.  Dat was best een twijfelpunt van doorgaan of stoppen, maar door met een frisse blik naar het geheel te kijken ontstonden nieuwe ideeën die verse moed gaven.

Zo ontstond er een schema-tekening over de wisselwerking tussen de spelers op het veld der verwachtingen. Ook bedacht ik dat ik input van real-life situaties wel erg mooi zou vinden. Om te weten of dat uitvoerbaar zou zijn, heb ik een oproep gedaan voor een aantal proef bijdragen. Daar zijn de afgelopen weken aardig wat reacties op binnengekomen waar ik heel enthousiast van ben geworden. Ik moet de inzendingen nog verder beoordelen op mogelijkheid tot opname in het boek, maar het lijkt een waardevolle aanvulling te zijn.  Met grote dank aan al degenen, vooral veel dames, die zo openhartig hun bijdrage inzonden.

De volgende stap is nogmaals een oproep plaatsen voor input, maar dan specifiek met de vraag of heren willen reageren! Dus heren … verwacht gerust een oproep op Facebook/LinkedIn, dan verwacht ik op mijn beurt dat er straks nog een paar mooie verwachtingsvolle bijdragen bijkomen.

21-06-2021
Hoe mooi zijn voornemens! Helaas komt er soms een kink in de kabel en pakt het anders uit. Zo ook met mijn mooie voornemen om in 2020 het boek over verwachtingen klaar te hebben.

Helaas gooide 2020 nogal wat roet in het eten op veel verschillende terreinen . Zo ook toen ik, naast de beperkingen die corona opleverde, ook geopereerd moest worden én daarbij een Covid-besmetting opliep. Het werd een zeer impactvolle periode, die geen ruimte liet voor schrijven aan ‘Wat verwacht jij dan?’.

Wel heb ik een uitgebreid artikel over hoe je je beter kunt voelen in moeilijke omstandigheden geschreven dat door The Optimist in e-bookvorm is uitgegeven (zie hier). Ook heb ik veel ideeën opgedaan en materiaal verzameld dat misschien een weg naar het boek kan vinden.

En nu is het juni 2021, een jaar verder en de wereld lijkt langzaam weer wat op te leven. Na een lange revalidatieperiode kan ook ik weer voorzichtig wat activiteiten gaan oppakken. Juist omdat verwachtingen in deze afgelopen periode zo’n belangrijke rol hebben gespeeld, zowel wereldwijd als voor mij persoonlijk, is er alle aanleiding om ‘het boek‘ verder uit te gaan werken.

Ik schreef vast een artikel dat hier vindt, omdat in de afgelopen periode bol staat van praktijkvoorbeelden van de impact van verwachtingen en teleurstellingen.  Een goede oefening om in te komen en verder te gaan schrijven aan het boek! Ik ga weer op weg, ga je mee op reis?

Binnenkort meer. 😊

Feel free to act to be the bést You can be!

Sabine Alders-du Bosc/ACT2B…