Over ACT2B…

Deze pagina zou eigenlijk over jou moeten gaan. Want in mijn werk gaat het over jou. Mijn drive is: ‘Het beste van mij ten dienste van jou’. 

Ik ben Sabine Alders-du Bosc en uit ervaring weet ik dat een zoektocht naar je eigenheid een hele opgave is. In mijn geval maakten mijn vele interesses het lastig om een keuze te maken. Ik heb een grenzeloze nieuwsgierigheid naar wat de mens beweegt of juist tegenhoudt in het vormgeven van het leven. Daarom lees ik al van jongs af aan over de mens, leiderschap, psychologie, filosofie, spiritualiteit, verschillende religies en ontwikkelingen in de maatschappij.

Creativiteit heeft z’n functie

Alles is interessant, het is gewoon te veel wat ik wil lezen. Bovendien ‘spons’ ik alles op wat ik aan ervaring en inzichten tegenkom. Om al die informatie in mijn hoofd een plek te geven, ga ik schrijven of schilderen of ‘wandel ik mijn hoofd leeg’ in de natuur. Dat is voor mij dé manier om weer orde te scheppen in mijn hoofd.

Om die reden gebruik ik creativiteit ook in mijn coachsessies. Door creatief te werken met verbeelding halen klanten dingen in zichzelf naar boven die hun kern raken. Zo’n creatie betekent vaak de doorbraak in een coachtraject. Het brengt iets essentieels aan het licht. Dat is elke keer bijzonder om te zien.

Ervaringsdeskundige op vele fronten

Voordat ik in 2005 mijn coachpraktijk startte, was ik jaren leidinggevende. Ik had zo mijn eigen visie ontwikkeld op het functioneren van organisaties en de kracht en zwakte van de menselijke factor hierin. Volgens mij kwamen we tot het beste resultaat als we een gemeenschappelijk belang creëerden waar het ging om klanten en cliënten en wanneer we medewerkers zelf verantwoordelijk maakten om hun talent volop te benutten. Deze visie botste nogal eens met mijn leidinggevende/directie, die uitging van targets, marketingplannen en op een winst gedreven wijze van omgaan met relaties en personeel.

Lang verhaal kort: het langdurig onder druk werken in niet passende werksituaties werd me te veel. In combinatie met mijn gedrevenheid, verantwoordelijkheidsgevoel en perfectionisme leidde dat uiteindelijk tot gezondheidsproblemen, een flinke burn-out en tot noodgedwongen andere keuzes. Het bleek het laatste zetje om te starten met ACT2B….

Hier doe ik het voor

Door mijn persoonlijke ervaringen weet ik welke obstakels je tegen kunt komen in jouw leven, jouw loopbaan of jouw (bege-)leiderschap. Daardoor kan ik me inleven in jouw situatie; je twijfel, je onzekerheid, je verdriet, de hectiek, de dilemma’s en de (pittige) uitdagingen. Maar evengoed heb ik ervaren wat de kracht is van keuzes, van de gedrevenheid om een missie te volbrengen en van de vreugde van succes.

Met ACT2B… inspireer ik jou, mens met een missie, bij het (h)erkennen van je grootse eigenheid (talent en identiteit). Zodat je in vrijheid regie kan nemen over je leven, loopbaan en leiderschap. Het is zo mooi om te zien hoe mijn klanten na een sessie opgelucht en met meer inzicht in zijn/haar eigenwijsheid de komende tijd aan de slag. Zo gaaf hoe iemand in korte tijd van schoorvoetend binnenkomen uiteindelijk met kordate pas de deur uitstapt. Daar doe ik het voor.

Het is mijn droom om op deze manier mensen met een missie (individueel of in organisaties) te activeren, inspireren, optimaliseren en te motiveren. Op die manier wordt de wereld mooier.

Ben je benieuwd of je jouw eigenheid al ten volle kent en benut? Of hoe jouw eigenheid je weer op het juiste spoor zet?

Zin in een (on)gewoon goed gesprek om kennis te maken? Ik ontmoet je graag.