Loopbaan

Je werk is een groot deel van je leven. Je ziet collega’s misschien vaker dan je partner en kinderen. Je stopt er veel energie in, maar krijg je dat er ook voor terug? Kun je je talenten genoeg kwijt in je werk, zodat je aan het eind van de dag genoeg voldoening ervaart?

Zo ja, dan heb jij werk te pakken dat goed bij je past. Werk dat aansluit bij je talenten, vaardigheden en interesses. Je gaat er met plezier naartoe  en komt er met plezier vandaan.

Zo nee, dan ben je verstrikt geraakt in een baan die niet goed voor je is. Je gaat met minder zin naar je werk, tijdens de werkdag voel je je moe en ongemotiveerd, je kijkt vaak naar de klok en ’s avonds heb je geen puf meer om iets anders te doen dan bankhangen.

Je stopt er veel energie in, maar krijg je dat er ook voor terug?

Kortom, je kunt er onvoldoende je talenten, vaardigheden en interesses in kwijt. Op die manier is werk een energieslurper in plaats van ook een energiegever.

Past mijn werk bij me?

In welke situatie je je ook herkent, als je denkt dat er méér in zit, kunnen we je loopbaan onder de loep te nemen. Want ook al geeft je werk voldoening, misschien denk je wel eens:

  • Is er een ander uitdagend podium voor mijn talenten?
  • Ik voel me in mijn baan gewaardeerd, maar ik houd het gevoel dat ik meer kan doen met mijn talenten.
  • Ik ben het zat om te maken te hebben met prestatie, targets en winst.
  • Ik wil mijn talenten anders/beter/effectiever inzetten om mijn missie in het leven te realiseren.
  • Mijn baan put me uit, maar ik weet niet hoe ik dat kan veranderen.

Als je je herkent in (één van) deze uitspraken, kun je meer halen uit je loopbaan dan je doet. Jij bent een mens met een missie en je weet dat je de bagage bij je hebt om die missie te volbrengen. Alleen is de vraag: hoe precies?

Hoe maak ik de juiste keuze?

Het kennen van je levensmissie is belangrijk bij het kiezen van ander werk, of dat nu je eigen keuze is of noodgedwongen door ontslag. Hetzelfde geldt voor als je nog aan het begin staat van je studie- of loopbaankeuze.

Je eigenheid is de combinatie van je talenten, je persoonlijkheid en je potentie.

Het vinden van de juiste studie en het juiste werk, waarin je kan bijdragen aan je missie, begint bij het (h)erkennen van je grootse eigenheid. Je eigenheid is de combinatie van je talenten, je persoonlijkheid en je potentie.

Hoe ziet het coachtraject van ACT2B… eruit?

In een coachingstraject gaan we samen op zoek naar hoe jouw eigenheid eruitziet. Daaruit vloeit jouw eigen-wijsheid voort en ik leer je hoe je daarop kunt vertrouwen. Lukt het je om te vertrouwen op je ‘eigen wijsheid’, dan is de volgende stap om daaruit te gaan handelen.

Als je gaat handelen vanuit je eigenzinnigheid maak je keuzes die goed zijn voor jou. Met andere woorden, je voelt je vrij en je kan betere keuzes maken om je loopbaan zo in te richten dat die bijdraagt aan je missie.

Bezieling, Bewustwording & Beweging

In mijn coachtraject zijn Bezieling, Bewustwording en Beweging de stappen waarmee je uiteindelijk gaat handelen vanuit eigenzinnigheid. Bezieling is de basis van de diepste eigenheid van jou als mens, en daarmee ook als professional. Bewustwording is belangrijk om patronen in denken en doen te herkennen, om erachter te komen wat jou inspireert en om jou daadwerkelijk te laten veranderen (Beweging).

Resultaten van het coachtraject

Als resultaat van het ACT2B…-coachtraject weet je:

  • Wat zijn mijn talenten?
  • Onder welke werkomstandigheden presteer ik op mijn best (bijvoorbeeld in welke functie, in wat voor organisatie, individueel of in een team?).
  • Ik ken beter mijn eigenwaarde (eigen-waarde).
  • Ik ben me bewust van mijn eigen missie.
  • Ik weet hoe ik mijn missie het beste kan integreren in werk, zodat ik voeldoening haal uit mijn werkdag.

Kortom, door het vergroten van je zelfinzicht en het leren kennen van je grootse eigenheid kan je je werk daar op inrichten. Zodat je energie en voldoening krijgt van je werk; elke dag draag je tenslotte bij aan je missie. En je wordt er nog voor betaald ook.

Hoe kan ik waarde toevoegen aan de wereld?

Heb je diep van binnen het gevoel dat je waarde wilt toevoegen, dat je een bijdrage wilt leveren aan de wereld, maar weet je niet precies hoe je dat kan manifesteren?

Of sta je nog aan het begin en raak je verstrikt in de keuzes in studie- en beroepsmogelijkheden? Met andere woorden, je weet dat de wereld aan je voeten ligt, maar hoe vind jij jouw weg?

Laten we dan kennismaken met  een (on)gewoon goed gesprek. Ik ontmoet je graag.