Cancer & Career

ACT2B... werkt samen met de nieuwe organisatie Cancer & Career. De organisatie zet zich in voor de re-integratie van werknemers met kanker. ACT2B... begeleidt zowel de werknemer als de werkgever tijdens dit proces.

De organisatie

De organisatie Cancer & Career is 1 maart 2014 in het leven geroepen door Loopbaanadviesbureau de Jong en de Jong Loopbaanadvies en Re-integratie. Samen met 15 senior re-integratiecoaches en arbeidsdeskundigen begeleidt Cancer & Career de werknemers en hun werkgevers bij de weg terug naar het werk.

Doordat veel re-integraties onnodige vertraging, pijn en financiƫle schade opleveren, bundelt de organisatie alle kennis en aanpakken van deze 15 coaches en deskundigen samen om dit te voorkomen.

Veel voorkomende re-integratieproblemen

Ondanks dat 60% van de werknemers met kanker binnen 1,5 jaar weer terugkeren naar het werk, verloopt dit proces geregeld moeizamer dan nodig. De veel voorkomende problemen zijn:

Missie en aanpak

Aanpak

Cancer & Career begeleidt de werknemer en werkgever met zorg en zakelijkheid op alle momenten gedurende de ziekte. De begeleiding van de werknemer bestaat uit de begeleiding bij acceptatie van de ziekte en bij werkhervatting. Daarbij krijgt de werknemer arbeidsdeskundige ondersteuning zodat dit proces verantwoord en succesvol wordt uitgevoerd. De werkgever wordt begeleid om de schadelast te beperken door o.a. een correcte uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter.

Missie

De missie van de organisatie is:

Een werkgever kan schaderisico's oplopen door bijvoorbeeld loonderving of door het onvoldoende nakomen van de wettelijke re-integratieplichten.

Wilt u meer weten over Cancer & Career? Neem dan contact op met ACT2B.

Over ACT2B...

ACT2B... is een bureau voor keuzebegeleiding en zelfrealisatie en biedt Advies, Coaching & Training op het gebied van re-integratie, loopbaanbegeleiding en persoonlijke coaching.

joomlacode.ru
Twitter Image
Facebook Image
View Act2B's profile on LinkedIn